13-06-08

Een dagje met een wereld van verschil.

Radiogeruis vult plots heel de kamer, inclusief mijn hoofd. Hoewel, plots... Nu pas besef ik het. 's Morgens ontwaken vind ik eigenlijk niet erg, en ik begin eraan te twijfelen of ik het wel eens ben met 'de ochtend doet pijn'.  Met mijn ogen half toe, en een paar lokken bungelend in mijn gezicht, werp ik een blik op de klok. 6:23. Dat betekend: nog exact 11 minuten en 33, 32, 31, 30 seconden. Auw. De ochtend dóet pijn. Klungelig weet ik van mijn duplexladdertje af te kruipen, en zie ik mijzelf even in de grote wandspiegel die tegen mijn roze muur hangt. Om de spiegel hangt een kleurijke hawaïkrans vrolijk te wezen. Hoewel ik meteen richting badkamer wou, zette ik een halve stap terug om mezelf even te bekijken in de spiegel. Mijn ogen werken 's ochtends niet goed en ik stond half in de schaduw van mijn schuine, houten dak, maar ik kon nét genoeg zien dat ik een badhairday heb. Daar sta ik dan. In mijn kort turquize schortje en mijn groot, met roze en oranje strepen bedekt slaaphemd. Achja, 's nachts ziet toch niemand het, dus echt fashionable hoef je er dan niet uit te zien.

Even later loop ik -redelijk goedgehumeurd- de trap af. Van mijn badhairday is niets meer te zien, men ook dat stomme rode puntje op voorhoofd en kin is mooi gecamoufleerd door mijn concealer. Eigenlijk besef ik nu pas dat ik examen Nederlands heb vandaag. Ik bedoel, ik had het gisteren wel geleerd enzo, maar deze ochtend had ik er niet echt aangedacht. Dat is absoluut geen domper voor mijn humeur, omdat ik van mezelf weet dat ik het kan. Het is tenslotte ook maar Néderlands. Dat spreekt voor zich.

Ik zit op de bus. En ik weet dat Seppe er ook opzit. Met Milena en Thomas. Daar ga ik dus niet bijzitten! Bij Seppe? Graag. Bij Milena? Jep, ook dat. Maar Thomas? Het is zo'n I'm-gonna-be-a-rockstar-typje en ik vind het niet echt aangenaam gezelschap. Ik weet me een paar plaatsen voor hun te zetten. Later stap ik boven aan school af, en ik ben blij dat de andere drie beneden zijn afgestapt.  Als ik aankom op school, zie ik mevr. Meulemans met haar armen gekruist over de overdekte zaal lopen. Ze geeft economie, en ze is van het basictype, zo iemand die niet graag opvalt. Ikzelf moet niet veel zeggen; ik draag vandaag een zwarte capuchon met een grijs bloesje onder (hoezo het voorzichtig spelen?). Maar goed, dat was een reddingsoutfit.

Eenmaal op de speelplaats aangekomen voel ik me pas écht thuis, en ik heb meteen ook een complimentje meegepikt van Simon, die bij onze vaste groep vrienden hoort; 'Ellen is het zonnetje is huis'. Oké, mooi compliment zo vroeg op de ochtend! Ik ga vrolijk verder met het gesprek waar vele gebaren en humor bij komen kijken, en ondertussen besef ik dat de ochtend toch niet zo'n zeer doet.

'Kunnen jullie nu eens stíl zijn alsjeblieft?!' Mevr. Sillig kijkt met zo'n hopeloos gezicht dat boekdelen spreekt. Correct Nederlandse boekdelen, uiteraard. Wanneer het uiteindelijk stil is, en er zelfs een leerling van plaats is moeten veranderen wegens te veel en te luid gepraat met zijn buur, deelt Mevr Sillig de examens uit. Fjoew, het voelt licht aan! Het voelt als 13 pagina's, en gelijk had ik, haha! Ik was dan ook enorm snel klaar; om tien uur had ik mijn laatste sporen achtergelaten in het stomme examenlokaal en mijn stomme buur van het vierde jaar. Zo'n meisje waarvan als ze je even -bijna onvoelbaar- aanstoot, meteen een erg luide en geschrokken 'Oh, sorry!!' in je oor roept.
Beneden trof ik Maaike en Emmy aan. Maaike is mijn allerbeste vriendinnetje. Ze is superknap en supertof. Ze zeggen me dat we straks met de hele groep (zo'n vijftien personen) naar de Kinepolis gaan. Supertof!

Om 1 uur hadden we afgesproken aan het busstation met z'n vijven; Matthias, Ani, Maaike en Fien. En ik natuurlijk. Aan de Kinepolis zelf kwam de rest er ook nog aan. Simon en Seppe waren wat later, net zoals Peter. Het was zo'n toffe namiddag! Ik heb me echt dondersgoed geamusseerd, niet normaal. We zijn de film 'The Happening' gaan kijken. En Seppe moest iets zeggen aan Maaike. Iets speciaals ofzo, want ze stonden afgezonderd van de rest. Ik stond ondertussen bij Jerre, en die blik in zijn ogen voorspelde niet veel goeds. Zelfs zijn ogen zagen bijna groen van de jaloezie toen hij ze samen zag. Hij was namelijk de ex van Maaike. Hoewel, ex? Het hele zaakje heeft misschien maar een week geduurd. Maar dat maakt niet uit. Jerre was stikjaloers en ík zag het. Zotte, grappige, vrolijke, prettiggestoorde Ellen zag iets wat niet grappig, zot, vrolijk of prettiggestoord was. Het was iets bloedserieus.Maar diep vanbinnen kon ik ook wel groen worden. Toch een beetje. Seppe´s aandacht ís leuk. Daarmee. We hebben zelf een speciale groet, haha :D.

In de filmzaal zat ik naast Joes en Maaike. Joes is mooi. Het is zo'n type van surfkrullendhaar, middenblond en een mannelijk gezicht. Dikke lippen en mooie ogen, die in de filmzaal zelfs zwart leken met een glimpje. Opeens vond ik zwarte ogen wél mooi. Toch als ze van Joes zijn. Maar het wordt niets tussen ons. En dat vind ik zelfs niet erg. Hij en Jerre zijn echt een komisch duo. 's Avond naar huis met Seppe op de bus. 'T is toch zo'n zalige kerel. Soms denk ik dat het nog wel iets zou kunnen worden tussen ons. Andere -véle!- keren besef ik ook van niet. We hebben beiden gewoon een te sterk karakter. Eenmaal thuis zit ik hier te typen, en besef ik eigenlijk dat het weekend is! Oké, wel een beetje -veel- leren, maar toch. Weekend is weekend, en dat is allemaal leuk voor mij. I love my life! En verdorie dit is een lange post geworden zeg, haha ^^.

 

19:25 Gepost door Liefs, Ellen! in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hey Welkom en succes met je blog. Ik wens je nog een fijn weekend.

Gepost door: martin | 13-06-08

hallo
Hallo, ik was deze zaterdagmorgen eens op visite op je nieuwe blogje, ik heet alle nieuwkomers graag welkom zo kan ik er onmiddelijk mijn favorieten uitpikken ,ik wens je alvast een zeer fijn weekend toe en ik hoop dat je hier een fijne tijd
zult hebben . Veel plezier nog verder. Daaaaag!!

Gepost door: dana | 14-06-08

De commentaren zijn gesloten.